Tuotteet

Kirjat

Pikku Lotan Leikit

Pikkulotan Leikit -kirja on Lottamuseon kanssa yhteistyössä tuotettu, sukupolvia yhdistävä leikkikirja. Kovakantisessa kirjassa on yhteensä 19 leikkiä ja leikkisää arvoitustehtävää. Leikit ovat alkuperäisessä kieliasussa kirjoitettuja, siis juuri sellaisina kuin niitä on aikanaan leikitty!

Kirjaan on koottu 1930-1940 -luvun suosituimpia leikkejä Pikkulotta- ja Lottatyttö-julkaisuista. Taiteilija Samuli Kilpeläisen luomat värikkäät kuvitukset heijastelevat ajan henkeä.

Kirja on nyt myynnissä ja sen hinta on 15e/kpl. Omasi saat tilaamalla sähköpostitse osoitteesta myynti@perinneleikit.fi. Lisäksi kirja on mynnissä Lottamuseon verkkokaupassa, sekä valikoiduissa nettikirjakaupoissa.


Eläköön leikki!

46 tuttua laululeikkiä vuosikymmenten takaa sanoituksineen, nuotteineen sekä ohjeineen. Mukana ovat mm. Kas kuusen latvassa, Kehäkukkanen sekä Asikkalan puiset rattaat. Kirjan kuvissa vaihtelevat vanhat lelut ja leikkisät eläinhahmot.

Eläköön leikki! -kirja on yhdistyksemme suurin projekti ja toivomme, että siitä on iloa ja hyötyä leikeistä kiinnostuneille. Kirja on tehty yhteistyössä Helsingin kaupungin Varhaiskasvatusviraston Leikkipuistotoiminnan ja leikkiasiantuntija Liisa Heleniuksen kanssa. Kirjan tekeminen eri alojen ammattilaisten kanssa on ollut palkitsevaa ja vahvistanut kantaamme leikkimisen tärkeydestä ja hyödyllisyydestä. Kirja on toteutettu vanhoja leikkiperinteitä kunnioittaen ja yhdistyksen periaatteiden mukaisesti pidimme tärkeänä koota katoava kansanperinne yksiin kansiin kaikkien saataville. Toivomme, että kirjan kuvitus ja leikit tuovat onnelliset lapsuuden leikkimuistot mieleen ja rikastuttavat nykyistä leikkikulttuuria.

Eläköön leikki! kirja on myynnissä!
Hinta: 15e/ kpl

Kalenterit

2019

Taitoleikkikalenteri 2019 on yhdistyksemme 10 vuotis- juhlakalenteri. Leikit ovat vuodenaikaan sopivia ja kehittävät leikin kautta lasten kehityksen kannalta tärkeitä taitoja. Kalenterissa mukana opetushallituksen LIIKKUVA KOULU ja ILO KASVAA LIIKKUEN projektit, Suomen Vammaisurheilu ja Liikunta VAU ry sekä Liikunnan ja Terveystiedon Opettajat LIITO ry. Mahtavasta, värikkäästä ja kekseliäästä kuvituksesta vastaa jälleen taiteilija Samuli Kilpeläinen. Leikitään ja kehitytään leikiten yhdessä koko juhlavuoden ajan!

Taitoleikkikalenteri 2019 on myynnissä!
Hinta: 50e/ kpl


2018

Yhdistyksemme vuotuinen, jo yhdeksäs kalenteri on Sirkusleikkikalenteri 2018, hauskoja ja hullunkurisia temppuja ja leikkejä. Kalenterissa esittelemme 4 sirkuksen alalajia; Klovneria, eläinnumerot, akrobatia sekä jongleeraus. Teemat jakavat vuoden neljään, ja joka kuukaudelle on oma, koko perheen kokeiltavaksi soveltuva leikki. Värikkäässä kuvituksessa heijastuu sirkusleikin vauhdikas ja hauska luonne. Kalenteri on tehty yhteistyössä kolmen sirkuksen kanssa: Sirkus Magenta ry, Sorin Sirkus ry sekä Sairaalaklovnit ry.


2017

Metsäleikkikalenteri 2017 on osa Suomen 100-vuotisjuhlaa ja on Yhdessä-teeman mukaisesti tuotettu yhteistyössä Suomen Metsäyhdistyksen kanssa.

Ajatus kalenterin takana on, että luonto tarjoaa ainutlaatuisen miljöön yhdessä liikkumiseen ja leikkien innoittamiin mielikuvituksellisiin seikkailuihin. Metsäleikit ovat mielekästä ja elämysrikasta hyötyliikuntaa, jota varten ei tarvitse välineitä taikka kilpailuasetelmaa. Kalenterissa on metsäleikkien lisäksi metsätietoutta vuodenajoittain.


2016


2015


2014


2013


2012


2011


2010


 

Kirjaset

Kaikki kirjaiset 10€ kpl.

Leikitään yhdessä

Kirja on tehty yhteistyössä Suomen Vanhempainliiton kanssa, joka neuvoo ja ohjeistaa vanhempainyhdistysten kautta maan toimintaa.

Kirjassa on 15 leikkiä, jotka on jaoteltu leikkijöiden iän mukaan. Nämä ikäluokat ovat vain suuntaa antavia ja leikit ovat tietenkin kaikkien leikittävissä. Tämän lisäksi kirja toimii puuhakirjana, sillä siinä on kuusi aivoja jumppaavaa puuhaa.

Kirjan nimi Leikitään yhdessä viittaa kirjassa korostettuun näkökulmaan vanhempien tärkeydestä leikeissä mukana olossa, leikkikulttuurin siirtämisessä sekä leikkiin kannustamisessa.


Leiki ja väritä

Yhdistyksemme kahdeksas leikkikirjanen Leiki ja Väritä on ilmestynyt. Kirjan leikit ovat liikunnallisia ja vauhdikkaita tukien näkemystämme, että liikkuakseen ei tarvitse aina urheilla tai kilpailla – leikkien liikkuu huomaamatta! Leikkeihin liittyvät väritettävät kuvat ovat mainiointa ajankulua rauhallisempiin hetkiin, sadepäiville ja perheen pienimmille.


Perinneleikit


Leiki ja askartele


Levosta lentoon

Oheistuotteet