Tuotteet

Kirjat

Pikkulotan Leikit

Pikkulotan Leikit -kirja on Lottamuseon kanssa yhteistyössä tuotettu, sukupolvia yhdistävä leikkikirja. Kovakantisessa kirjassa on yhteensä 19 leikkiä ja leikkisää arvoitustehtävää. Leikit ovat alkuperäisessä kieliasussa kirjoitettuja, siis juuri sellaisina kuin niitä on aikanaan leikitty!

Kirjaan on koottu 1930-1940 -luvun suosituimpia leikkejä Pikkulotta- ja Lottatyttö-julkaisuista. Taiteilija Samuli Kilpeläisen luomat värikkäät kuvitukset heijastelevat ajan henkeä.

Kirja on nyt myynnissä ja sen hinta on 15e/kpl. Omasi saat tilaamalla sähköpostitse osoitteesta myynti@perinneleikit.fi. Lisäksi kirja on mynnissä Lottamuseon verkkokaupassa, sekä valikoiduissa nettikirjakaupoissa.


Eläköön leikki!

46 tuttua laululeikkiä vuosikymmenten takaa sanoituksineen, nuotteineen sekä ohjeineen. Mukana ovat mm. Kas kuusen latvassa, Kehäkukkanen sekä Asikkalan puiset rattaat. Kirjan kuvissa vaihtelevat vanhat lelut ja leikkisät eläinhahmot.

Eläköön leikki! -kirja on yhdistyksemme suurin projekti ja toivomme, että siitä on iloa ja hyötyä leikeistä kiinnostuneille. Kirja on tehty yhteistyössä Helsingin kaupungin Varhaiskasvatusviraston Leikkipuistotoiminnan ja leikkiasiantuntija Liisa Heleniuksen kanssa. Kirjan tekeminen eri alojen ammattilaisten kanssa on ollut palkitsevaa ja vahvistanut kantaamme leikkimisen tärkeydestä ja hyödyllisyydestä. Kirja on toteutettu vanhoja leikkiperinteitä kunnioittaen ja yhdistyksen periaatteiden mukaisesti pidimme tärkeänä koota katoava kansanperinne yksiin kansiin kaikkien saataville. Toivomme, että kirjan kuvitus ja leikit tuovat onnelliset lapsuuden leikkimuistot mieleen ja rikastuttavat nykyistä leikkikulttuuria.

Eläköön leikki! kirja on myynnissä!
Hinta: 15e/ kpl

Kalenterit

2021

2020

Laskuleikkikalenteri 2020 on yhdestoista kalenterimme, jonka kuvittajana on toiminut jälleen kerran Samuli Kilpeläinen ja leikit koostanut leikki-innovaattorimme Isa.  Kalenteri sisältää 6 kpl leikkijä laskemista liuku- tai pulkkamäessä sekä 6 kpl matematiikkaleikkejä, huomioiden eri vuodenaikojen vaihtelut. Yhteistyökumppaneina toimivat tänä vuonna Ulko-Opet ry sekä Matemaattisten Aineiden Opettajien Liitto MAOL.

Laskuleikkikalenterimme on nyt myynnissä!

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

——————————————————————————-

2019

Taitoleikkikalenteri 2019 on yhdistyksemme 10 vuotis- juhlakalenteri. Leikit ovat vuodenaikaan sopivia ja kehittävät leikin kautta lasten kehityksen kannalta tärkeitä taitoja. Kalenterissa mukana opetushallituksen LIIKKUVA KOULU ja ILO KASVAA LIIKKUEN projektit, Suomen Vammaisurheilu ja Liikunta VAU ry sekä Liikunnan ja Terveystiedon Opettajat LIITO ry. Mahtavasta, värikkäästä ja kekseliäästä kuvituksesta vastaa jälleen taiteilija Samuli Kilpeläinen. Leikitään ja kehitytään leikiten yhdessä koko juhlavuoden ajan!

Taitoleikkikalenteri 2019 on myynnissä!


2018

Yhdistyksemme vuotuinen, jo yhdeksäs kalenteri on Sirkusleikkikalenteri 2018, hauskoja ja hullunkurisia temppuja ja leikkejä. Kalenterissa esittelemme 4 sirkuksen alalajia; Klovneria, eläinnumerot, akrobatia sekä jongleeraus. Teemat jakavat vuoden neljään, ja joka kuukaudelle on oma, koko perheen kokeiltavaksi soveltuva leikki. Värikkäässä kuvituksessa heijastuu sirkusleikin vauhdikas ja hauska luonne. Kalenteri on tehty yhteistyössä kolmen sirkuksen kanssa: Sirkus Magenta ry, Sorin Sirkus ry sekä Sairaalaklovnit ry.


2017

Metsäleikkikalenteri 2017 on osa Suomen 100-vuotisjuhlaa ja on Yhdessä-teeman mukaisesti tuotettu yhteistyössä Suomen Metsäyhdistyksen kanssa.

Ajatus kalenterin takana on, että luonto tarjoaa ainutlaatuisen miljöön yhdessä liikkumiseen ja leikkien innoittamiin mielikuvituksellisiin seikkailuihin. Metsäleikit ovat mielekästä ja elämysrikasta hyötyliikuntaa, jota varten ei tarvitse välineitä taikka kilpailuasetelmaa. Kalenterissa on metsäleikkien lisäksi metsätietoutta vuodenajoittain.


2016


2015


2014


2013


2012


2011


2010


 

Kirjaset

Kaikki kirjaiset myynnissä!

Yhteydenottolomake

  • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.

Tiedeleikit 2020

 

Tällä kertaa emme liikuta ainoastaan lasten raajoja, vaan pistämme myös aivosolut hyrräämään! Tiedeleikit kirjasessamme yhteistyökumppaneinamme toimivat tiedekeskukset Heureka ja Tietomaa, jotka molemmat jakavat arvomme lasten vapaan leikin ja tutkimisen tärkeydestä. Näin olemme varmistaneet, että leikit eivät ole ainoastaan hauskoja, mutta myös tieteellisesti tarkkoja. Vaikka leikkimme käsittelevät aiheita fysiikan perusteista biologisiin systeemeihin, päätarkoituksena on liikuttaa lapsia hauskojen leikkien kautta.

Leiki ja Hypi 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vuoden 2019 kirjanen vie hyppyleikkien maailmaan. Inspiroitukaa ja innostukaa pomppimaan! Milloin viimeksi hyppäsit hyppynarua, ruutua tai twistiä? Ovatko tarkkuushyppyrinki sekä loikkis tuttuja leikkejä? Kirjasessa on 17 hypyttävää leikkiä ja 6 hyppytehtävää. Hyppytehtävien kuvat toimivat myös värityskuvina.

Hyppiminen on hauska tapa lisätä koordinaatiota, nopeutta ja voimaa sekä kehon hallintaa, jonka takia Suomen Urheiluliitto suosittelee kirjasen leikkejä.


Leikitään yhdessä 2018

Kirja on tehty yhteistyössä Suomen Vanhempainliiton kanssa, joka neuvoo ja ohjeistaa vanhempainyhdistysten kautta maan toimintaa.

Kirjassa on 15 leikkiä, jotka on jaoteltu leikkijöiden iän mukaan. Nämä ikäluokat ovat vain suuntaa antavia ja leikit ovat tietenkin kaikkien leikittävissä. Tämän lisäksi kirja toimii puuhakirjana, sillä siinä on viisi aivoja jumppaavaa puuhaa.

Kirjan nimi Leikitään yhdessä viittaa kirjassa korostettuun näkökulmaan vanhempien tärkeydestä leikeissä mukana olossa, leikkikulttuurin siirtämisessä sekä leikkiin kannustamisessa.


Leiki ja väritä 2017

Yhdistyksemme kahdeksas leikkikirjanen Leiki ja Väritä on ilmestynyt. Kirjan leikit ovat liikunnallisia ja vauhdikkaita tukien näkemystämme, että liikkuakseen ei tarvitse aina urheilla tai kilpailla – leikkien liikkuu huomaamatta! Leikkeihin liittyvät väritettävät kuvat ovat mainiointa ajankulua rauhallisempiin hetkiin, sadepäiville ja perheen pienimmille.


Perinneleikit 2016

Tällä hetkellä Perinneleikit- kirjaa on saatavilla ainoastaan ruotsiksi


Leiki ja askartele 2015


Levosta lentoon 2014

Liikuntaleikit 2012

Sisäleikit 2010

Pihaleikit 2009

 

 

 

 

Oheistuotteet